Debat de fiets in de binnenstad

Kaart wordt geladen...
20:00-22:30

Dutch Bicycle Centre


Debat de fiets in de binnenstad

Op dinsdag 23 oktober organiseert de Broeikas samen met en in het Dutch Bicycle Centre een debat over de fiets in de binnenstad van Nijmegen. De gemeente heeft een traject ingezet om meer ruimte voor ondermeer de fietser in de binnenstad te scheppen. Tegelijkertijd is Milieudefensie een actie gestart om meer ruimte voor fietsers te vragen in de Nederlandse binnensteden. Tijdens het debat gaan we uitzoeken hoe dit in Nijmegen vorm kan krijgen.

Allereerst zal wethouder Tiemens ons bijpraten over de stand van zaken in het centrum. Welke stappen zijn al gezet, maar ook op welke vragen moet nog een antwoord worden gevonden.

Vervolgens zal Rob Gremmen (ANWB) een toelichting geven op een nieuwe ontwerpmethodiek voor onze wegen. Deze methodiek houdt rekening met nieuwe soorten van vervoer, zoals bakfietsen die veel meer ruimte innemen en electrische fietsen die een veel hogere snelheid kunnen bereiken dan de ouderwetse stadsfiets.

Jos Sluijsmans (Fietsdiensten.nl) zal tenslotte ingaan op de toekomstige rol van de fiets in de binnenstad. Niet alleen als schoon en gezond vervoermiddel, maar ook als oplossing voor bijvoorbeeld allerlei problemen in de binnenstad.

Na de pauze gaan we samen met ondermeer het Huis van de Binnenstad, Milieudefensie en de Fietsersbond (onder voorbehoud) en de zaal op zoek naar (nog meer) creatieve oplossinge voor de fiets in het centrum.

Datum: 23 oktober
Aanvang 20 uur (zaal open 19.30 uur)
Locatie: Dutch Bicycle Centre, Waalbandijk 8b (Honigcomplex), Nijmegen
Toegang gratis (inclusief kop koffie of thee!) (aanmelden gewenst!)


Boekingen

Beschikbare plaatsen: 67 (van 80)

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.