Rondleiding: De ontwikkeling van handel en economie door de eeuwen heen

Kaart wordt geladen...
14:00-16:00

De Godenpijler


Rondleiding: De ontwikkeling van handel en economie door de eeuwen heen

Het is de redactie van de Grruunn onbekend of deze activiteit door gaat.

Op 26 april geeft Luuk Humblet een rondleiding door historisch Nijmegen, die aansluit bij de cursus ‘Associatieve economie- visie en praktijk’. De rondleiding duurt van 14:00 tot ongeveer 16:00. We verzamelen bij de ‘Godenpijler’ op het plein voor museum Het Valkhof.

De rondleiding is tevens opmaat voor het tweede blok van de cursus, die aansluitend plaatsvindt op vrijeschool de Meander. Hij is ook apart te volgen.

Als we de geschiedenis induiken, komen we tot de conclusie dat de vrijemarkteconomie zoals we die nu kennen, relatief gesproken nog maar heel jong is! Al sinds lang vervlogen tijden hebben mensen samengewerkt in de economie, maar dat deden ze niet altijd op dezelfde manier als vandaag. In Nijmegen, een stad met een zeer rijk verleden, valt dat mooi te illustreren omdat we daar nog heel wat sporen aantreffen van (internationale) economische bedrijvigheid van weleer.

Luuk Humblet, een ervaren en bevlogen stadsgids uit Gent, leidt ons rond door Nijmegen. Hij wijst oude bouwwerken en andere monumenten aan, loopt langs bijzondere plekken en vertelt over de economische samenwerking tussen mensen door de eeuwen heen. De manieren waarop aan die samenwerking in voorbije tijden werd vormgegeven, zijn voor onze tijd niet meer bruikbaar. Maar voor de ontwikkeling van een toekomstgerichte economie kunnen ze nog wel inspirerend werken.

Er is plaats voor 20 deelnemers.
Kosten:          €5,00 voor cursisten   €7,50 voor niet cursisten