Al in 2018 is de mogelijkheid van een voetveer tussen Ooij en Bemmel onderzocht. Het bleek zeker haalbaar en de beide betrokken gemeenten wilden ervoor zorgen dat het veer in 2019 zou varen. Nu is 2019 nog niet voorbij, maar dit jaar gaat het er nog niet van komen. Niettemin hebben zowel Berg en dal (aan de zuidzijde) en Bemmel (aan de noordzijde) aangegeven er aan te willen trekken en zou het veer in het voorjaar van 2020 toch echt moeten varen.

Lastig puntje wordt nog het vinden van stuurlui. Om op de druk bevaren Waal te mogen varen met een veer is een groot vaarnbewijs nodig. Dezelfde die ook binnenvaartschippers nodig hebben.

De exacte lokatie van het veer is nog niet bekend. Gezien de populariteit van de andere veren tussen Millingen en Pannerden en tussen de Millingerwaard en Doornenburg lijkt het financieel zeker haalbaar. Het zou overigens niet de eerste keer zijn. Het schijnt dat er tot de jaren ’60 ook al een pontje heeft gevaren.

 

https://www.gelderlander.nl/lingewaard/wethouders-van-lingewaard-en-berg-en-dal-slaan-spijkers-met-koppen-met-voet-en-fietsveer-tussen-bemmel-en-ooij~a9d0cc4d/