Alle lopers van de Zevenheuvelenloop krijgen dit jaar een gratis toegangskaart voor De Bastei. Dit cadeau komt voort uit de samenwerking tussen De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop.

Langs de Postweg in Berg en Dal, onderdeel van het Zevenheuvelen-parcours, zijn eerder dit jaar tientallen fruit- en notenbomen geplant. De aanplant van deze boomgaard was de start van de samenwerking tussen beide partijen. De gezamenlijke boomgaard zorgt voor meer aandacht voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving én voor goede luchtkwaliteit. Dat is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor de lopers van de Zevenheuvelenloop. De Bastei onderstreept de samenwerking door alle lopers een gratis toegangskaart voor De Bastei te geven. Bovendien kunnen 50 deelnemers een biologisch fruitboompje winnen. In de ZevenheuvelenExpo is De Bastei aanwezig waar de hardlopers kunnen meedoen met een prijsvraag.

Vervoerstoeslag voor De Bastei
Alle lopers die niet met de trein komen, niet in de regio Nijmegen wonen noch in het bezit zijn van een NS- of Ov-jaarkaart, betalen een eigen vervoerstoeslag van € 5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. De opbrengst hiervan investeert de Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten en dit jaar gaat de opbrengst naar De Bastei.
Zo krijgen leerlingen van groep 7 van 8 van de basisscholen in Nijmegen een biologisch fruitboompje cadeau voor in hun tuin. Deze actie past bij de campagne Operatie Steenbreek van De Bastei. Onder het motto ‘Vaarwel stenen, hallo groen!’, roept De Bastei inwoners van Nijmegen op om stenen uit de tuin te halen om plaats te maken voor groen. De fruitbomenactie sluit hierbij aan. Ruim 1300 leerlingen (en hun ouders), doen hier aan mee. De fruitbomen worden gefinancierd met geld van de vervoerstoeslag van Stichting Zevenheuvelenloop.

Operatie Steenbreek: Vaarwel stenen, hallo groen!
Nijmegen is in 2018 de groene hoofdstad van Europa. De Bastei is dit groene jaar de campagne Operatie Steenbreek gestart en roept inwoners van Nijmegen op om hun eigen tuinen groener te maken. In een groene tuin kan het regenwater goed de grond in zakken, wel zo handig bij hoosbuien. Bovendien zorgt een groene omgeving voor een prettiger klimaat bij warme dagen en trek je met een groene tuin vogels en vlinders aan. Het uitdelen van de fruitboompjes aan de leerlingen van groep 7 en 8 is onderdeel van de campagne. Eerder dit jaar zijn er bij 32 basisscholen in Nijmegen ruim 13.000 tegels verwijderd om plaats te maken voor 6000 bomen en struiken. Dat was de lancering van de campagne.

Kijk voor meer informatie over Operatie Steenbreek op de website van De Bastei: www.debastei.nl/steenbreek