Uitleg over criteria:
Criteria supermarkten
Om als supermarkt opgenomen te worden moet worden voldaan aan de volgende criteria:
In de volgende productgroepen moeten duurzame producten worden aangeboden:
- Zuivel: melk, kaas, yoghurt, boter/margarine (ten minste 6 producten / elke groep vertegenwoordigd.)
- Vlees: biologisch vlees (6), vleesvervangers (6)
- Vleeswaren (broodbeleg): Tenminste 3 biologische producten en tenminste 3 vleesvervangers (geen kaas!)
- Vis: Duurzame vis (tenminste 4 producten) (dolfijn-vriendelijk telt niet mee)
- GFT: biologische groente (8 producten), fruit (4) (beide minstens 2 vers)
- Bakkerswaren: brood, beschuit, crackers, gebak (6 producten in tenminste 3 groepen)
- Koffie, thee, cacao, suiker: Tenminste 8 porducten en in elke groep minstens 1
- Vruchtensap, Frisdrank: 5 producten
- Wijn, bier: 4 producten en in beide categorieën minstens 1
- Reinigingsmiddelen: 4 producten
Critreria restaurants en lunchrooms
Er moet een duidelijke keus zijn in duurzame producten. Een vuistregel is dat minstens 1/3 van de gerechten duurzaam zijn. Het meerendeel van de producten wordt in de eigen keuken bereid. Zo moet bijvoorbeeld een vegetariër zich welkom voelen.
[sabai-directory-add-listing-button addon=”Voeding” label=”Mijn bedrijf/organisatie toevoegen (klik hier)” type=”success”]
[sabai-directory-map addons=”Voeding”][sabai-directory addons=”Voeding” perpage=”10″ list_map_show=”1″ scroll_list=”1″]