Uitleg over criteria:

Criteria supermarkten
Om als supermarkt opgenomen te worden moet worden voldaan aan de volgende criteria:
In de volgende productgroepen moeten duurzame producten worden aangeboden:

  • Zuivel: melk, kaas, yoghurt, boter/margarine (ten minste 6 producten / elke groep vertegenwoordigd.)
  • Vlees: biologisch vlees (6), vleesvervangers (6)
  • Vleeswaren (broodbeleg): Tenminste 3 biologische producten en tenminste 3 vleesvervangers (geen kaas!)
  • Vis: Duurzame vis (tenminste 4 producten) (dolfijn-vriendelijk telt niet mee)
  • GFT: biologische groente (8 producten), fruit (4) (beide minstens 2 vers)
  • Bakkerswaren: brood, beschuit, crackers, gebak (6 producten in tenminste 3 groepen)
  • Koffie, thee, cacao, suiker: Tenminste 8 porducten en in elke groep minstens 1
  • Vruchtensap, Frisdrank: 5 producten
  • Wijn, bier: 4 producten en in beide categorieën minstens 1
  • Reinigingsmiddelen: 4 producten

Critreria restaurants en lunchrooms
Er moet een duidelijke keus zijn in duurzame producten. Een vuistregel is dat minstens 1/3 van de gerechten duurzaam zijn. Het meerendeel van de producten wordt in de eigen keuken bereid. Zo moet bijvoorbeeld een vegetariër zich welkom voelen.

[sabai-directory-add-listing-button addon=”Voeding” label=”Mijn bedrijf/organisatie toevoegen (klik hier)” type=”success”]
[sabai-directory-map addons=”Voeding”][sabai-directory addons=”Voeding” perpage=”10″ list_map_show=”1″ scroll_list=”1″]