GRRUUNN WINKELEN IN NIJMEGEN

 We willen je als Grruunn graag helpen om bewust boodschappen te doen. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, kleding of een grote aankoop. Natuurlijk hadden we een lijst kunnen maken van winkels waar je als bewuste consument terecht kunt. Dat zou dan de volgende zijn in een lange rij. Liever verwijzen we je door naar websites waar betrouwbare informatie te vinden is. Aan de Eerlijk Winkelen route en de Happy Cow werken wij actief mee.

EERLIJK WINKELEN

De website van Eerlijk Winkelen richt zich op zowel eerlijke winkeliers met oog voor fair trade, maar ook op bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De website is overigens een landelijke website, dus je kunt er ook zoeken naar winkels in andere steden. De site heeft een app die je kunt downloaden op je telefoon, zodat je overal de goede winkels kunt vinden.

HAPPY COW

De eerlijk winkelen heeft geen criteria met betrekking tot vegetarisme en veganisme. De Happy Cow doet juist dat en heeft ook zo’n handige app waarmee je op elke gewenste plaats kunt zoeken. Dit is zelfs een wereldwijde app. Je hebt in deze engelstalige app verschillende opties om te zoeken: van geheel veganistisch tot vegetarische opties.